Vær med til at gøre en forskel for de tilskadekomne politifolk. Send et bidrag til Thin Blue Line på Mobilepay: 677496. Vil du være med til at give et månedligt bidrag, så foreningen kan iværksætte endnu flere gode projekter for de politifolk der er kommet tilskade i tjeneste, kan du tilmelde dig på deres hjemmeside: www.thinblueline.dk. Tusind tak for støtten!

Den værst tænkelige situation man som betjent kan befinde sig i, er hvis man ender i en situation, hvor man skal skyde et andet menneske.

Netop sådan en situation endte Martin Qvist Magnussen og hans makker i, da de blev sendt til en børnehave, hvor en psykisk syg mand angreb børn og voksne med en kniv.

Da Martin og makkeren ankom til børnehaven, angreb manden patruljen, og Martin nåede at frygte for børnenes, makkerens og sit eget liv, og han havde ikke andre muligheder end at skyde.

Martin endte med at få PTSD og blev efterfølgende afskediget fra politiet.

I 2019 sendte Thin Blue Line Denmark Martin afsted til Brasilien på et træningsophold, hvor den fantastiske natur med bjerge og lignende var med til at skabe en livsstilsændring for Martin.

Martin vil i dette foredrag fortælle om den dag der i politiet ændrede hans liv for altid. Fra at blive syg med PTSD, og hvordan turen til Brasilien var med til at ændre hans liv til et bedre liv, og at han igen fandt troen på sig selv. 

Fredag 19. august kl. 17.00
Lørdag 20. august kl. 16.00

Thin Blue Line Denmark er en frivillige forening, der drives af ildsjæle som hver eneste dag arbejder for at gøre en forskel for tilskadekomne politifolk og deres pårørende eller efterladte. De yder støtte ved at tilbyde diverse ture, rejser, arrangementer, netværksmøder, koncerter, foredrag mv., som alle har til formål at skabe:

 

  • Anerkendelse af politifolks indsats.
  • Hjælp til selvhjælp via styrket netværk.
  • Opmærksomhed på området.
  • Dialog og forståelse mellem politifolk og borgere.
  • Yde økonomisk støtte. 

Foreningens arbejde udspringer af en alvorlig hændelse i august 2016, hvor to politibetjente på brutal vis blev skudt på Christiania i forbindelse med en anholdelse. Foreningen blev endeligt stiftet 6. december 2016. Samme dag, hvor vores kollega politiassistenten Jesper Jul på tragisk vis blev skuddræbt i Albertslund. Vores forening støttede Jesper Juls forlovede, børn og efterladte.

Udover at yde støtte til tilskadekomne politiansatte, støtter foreningen også danske politiveteraner. Politiveteraner er politifolk, som grundet fysiske skader eller traumatiske oplevelser, ikke har været i stand til at varetage en fuldtidsstilling i politiet, hvorefter de er blevet afskediget. Foreningen afholder sociale arrangementer for tilskadekomne politiansatte og politiveteraner samt deres pårørende. Vi mener, at det er vigtigt at styrke veteraners netværk, så de på den måde også kan hjælpe hinanden. Foreningen afvikler også events og arrangementer mellem borgere og politiansatte, hvor alle kan mødes og tale sammen.

Mød også Fey-Alpine

På Nordic Outdoor Show kan i også møde Claus Fey, som driver Fey-Alpine, og det er vi utrolig stolte og glade over. Sammen sender de 5 tilskadekomne politifolk afsted på en rejse til Østrig. De skal op og vandre i bjergene, men det handler ikke om at nå toppen. Det er rejsen mod toppen der er det vigtige. Det er en personlig rejse for hver enkelt af deltagerne, og vi ved af erfaring, at naturen kan gøre noget helt særligt for deltagerne. Vi tror på og håber at deltagerne kommer hjem med en fornyet energi, ro, nærvær og mere selvtillid til at få et bedre liv. 

Som Claus Fey siger ”Vi har alle vores bjerge i livet. Det er ikke altid et bjerg, som er synlig for folk omkring os. Men vi ser bjerget og står som udgangspunkt ved foden af det nede i dalen. Foran os venter en udfordring. En udfordring som kan være mere eller mindre krævende. Derfor er det vigtigt, at der er balance mellem vores kapacitet og den udfordring, vi står over for. Men i første omgang gælder det bare om at tage første skridt mod en bedre tilværelse"